• BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2406,93% -1,14
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72

Afyonkarahisar'da Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 72 firmanın katılımıyla açıldı

Afyonkarahisar'da Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 72 firmanın katılımıyla açıldı

GÜNDEM 18.04.2024 13:25:12 0
Afyonkarahisar
Türkiye'nin farklı illerinden tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinden 72 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, vali, protokol üyeleri ve misafirlerin katılımıyla açıldı. Fuar, 5 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuarın açılışı, Afyonkarahisar Kültür Park Fuar Alanı'nda yapıldı. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın yanı sıra çeşitli protokol üyeleri, belediye başkanı, rektör, vali yardımcısı, kaymakam, jandarma komutanı, il müdürleri, STK temsilcileri, basın mensupları ve davetliler de bu önemli etkinliğe katıldılar.

AS Fuarcılık Koordinatörü Mehmet Abdioğulları, programda ilk konuşmayı yaparak fuarın daha önce 8 kez düzenlendiğini, pandemi nedeniyle ara verildiğini ancak bu yıl yoğun bir katılımla yeniden gerçekleştirildiğini belirtti ve fuara destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak ise Afyonkarahisar'ın tarım, hayvancılık ve gıda alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve üretim kapasitesiyle Türkiye'de 8. sırada yer aldığını vurguladı. Ayrıca Afyonkarahisar'ın önemli bir ihracat potansiyeline de sahip olduğunu söyledi.

Son olarak Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı konuşma yaptı. Yiğitbaşı, fuarın güneşli ve güzel bir günde açıldığını ifade ederek, katılımın yoğun olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Tarım, gıda ve hayvancılığın birbiriyle entegre sektörler olduğunu vurgulayan Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın bu sektörlerde öncü ve lider olduğunu ve daha da ileriye taşımaya çalıştıklarını ifade etti. Fuarın işbirlikleri geliştirmek, yurt dışı bağlantıları güçlendirmek, üretim ve tedarik zincirlerini güçlendirmek, inovatif fikirleri ve yeni teknolojileri desteklemek amacıyla düzenlendiğini belirten Yiğitbaşı, paydaşlara ve katılımcılara hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve Vali Yiğitbaşı, protokol üyeleriyle birlikte fuar stantlarını ziyaret ederek, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. #Afyonkarahisar #tarım #hayvancılık #gıda #fuar #ekonomi

Haber Kaynak : sezai.org.tr
  • Çarşamba 21.9 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.4 ° / 8 ° false
  • Cuma 20.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı