• BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Avrupa Birliği, Kırsal Kalkınma ve Tarım Sektörüne Yatırım için 785 Milyon Avro Fon Sağlayacak

Avrupa Birliği, Kırsal Kalkınma ve Tarım Sektörüne Yatırım için 785 Milyon Avro Fon Sağlayacak

EKONOMİ 15.04.2024 19:04:16 0
Avrupa Birliği, Kırsal Kalkınma ve Tarım Sektörüne Yatırım için 785 Milyon Avro Fon Sağlayacak
Yerel kalkınma için Avrupa Birliği kaynaklı fonlar yatırımcılara sunuluyor. Kırsal kalkınma ve tarım sektörünün desteklenmesi amacıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir programın yeni dönemi büyük bir heyecanla bekleniyor. Kalkınma Ajansı'nın Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı tarafından paylaşılan bilgilere göre, yeni dönem program olan IPARD III kapsamında toplam 785 milyon avro tutarında bir fon girişimcilere sunulacak.

Yeni dönem programın kırsal kalkınma odaklı olduğunu ve yatırımlara ivme kazandıracağını belirten Antalyalı, bu finansal desteğin çeşitli projelerle girişimcileri bir araya getirerek kırsal alandaki ekonomik kapasiteyi artırmayı hedeflediğini vurguladı. Özellikle tarım ve hayvancılık sektörlerine odaklanacak olan bu dönemde, tarımsal üretimin modernize edilmesi, üretim standartlarının yükseltilmesi ve rekabetçi piyasa şartlarında ürün çeşitliliğinin artırılmasına olanak tanıyacak projeler ön plana çıkacak.

Antalyalı, bu finansman desteğinin sadece çiftçilere ve üreticilere değil, kırsal turizmi, yerel ürünlerin değerlendirilmesini ve işlenmesini, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik eden yatırımlara da sunulacağını belirtti. Programın kapsamlı yapısı sayesinde kırsal alandaki yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, istihdama katkıda bulunulması ve sürdürülebilir ekonomik büyümenin desteklenmesi hedefleniyor.

Fonların nasıl dağıtılacağı, başvuru koşulları ve detaylı bilgiler ilerleyen zamanlarda yapılacak açıklamalarla duyurulacak. Kırsal girişimcilerin ve yatırımcıların bu fırsattan yararlanarak bölgesel ekonomilerdeki canlanmayı hızlandırmaları bekleniyor. Yeni dönem programın başarılı bir şekilde uygulanmasıyla birlikte kırsal alanda bir gelişim ivmesi yakalanması ve ekonomik dinamiklerin güçlenmesi hedefleniyor.

#Haber #Kalkınma #Fon #Yatırım #KırsalKalkınma #Tarım

Haber Kaynak : sezai.org.tr
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.9 ° / 8.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı