• BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,27% 0,10
  • EURO

    34,72% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2399,71% -0,38
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Başlıyor! Gastronomi Festivalinde yok yok!

Ülkemizin Unesco tescilli üç gastronomi şehrinden biri olan Afyonkarahisar 5. kez Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

YAŞAM 29.09.2023 01:00:00 0
Başlıyor! Gastronomi Festivalinde yok yok!

“Lezzetlerin kesiştiği noktada buluşalım sloganı ile 29-30 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, Motor Sporları Merkezi’nde yapılacak. Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’da her yıl yoğun bir katılımla gerçekleştirilen, sektör adına önemli kazanımların elde edildiği Uluslararası GastroAfyon Gastronomi Festivali’nin bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek.

PANELLER VE SÖYLEŞİLER YAPILACAK

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği iş birliğinde düzenlenecek festivalde, Afyonkarahisar’ın gastronomi zenginlikleri tüm dünyaya tanıtılacak. 

Festival kapsamında bu yıl da gastronominin önde gelen isimleri Afyonkarahisar’da buluşacak. Alanında uzman isimlerin katılımıyla yapılacak paneller ve söyleşilerin yanı sıra ödüllü şefler yöresel lezzetleri kullanarak workshoplar düzenleyecek. Festival hem sokak lezzetlerini barındıracak hem de yöresel ürünlere stantlarla yer verecek. Tüm yönleriyle Afyonkarahisar anlatılacak ve katılımcılara tam bir lezzet şöleni sunulacak.

ÜNLÜ ŞEF MEHMET YALÇINKAYA DA FESTİVALDE!

Geri sayımın başladığı, sayılı günlerin kaldığı festival üç gün sürecek ve binlerce konuğu ağırlayacak, birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak. Öte yandan Türkiye’de gastronomide bilinen isim Mehmet Yalçınkaya “Gastronomi Sohbetleri” temalı söyleşide dinleyicilerin karşısına çıkacak.

Festival boyunca michelin yıldızı, yurt dışında adından sıkça söz ettiren yabancı ve Türk şefler ile workshop etkinliği planlanırken, 10’un üzerinde panelle de Afyonkarahisar gastronomisi, Anadolu mutfağı, sürdürülebilir gastronomi gibi başlıklar ele alınacak.

SANAT ÇALIŞMALARI DA OLACAK

GastroAfyon konserlere, sergilere ve yarışmalara da ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında geleneksel el sanatları, mutfak ve yemek sergileri gibi etkinliklere de yer verilecek. Ünlü şefler ve akademisyenlerin Gastro Showlar ve bilimsel çalışmalarla damga vuracağı festivalde, yemek yarışmaları, paneller, konserler, rekor denemeleri ve sürpriz birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Ayrıca, çocuklar ve kadınlar içinde ödüllü yarışmalar düzenlenerek, Afyonkarahisar Mutfağı ele alınacak. Festivale ücretsiz olarak katılım sağlanabilecek. Festivalin detaylı programına, www.gastroafyonfest.com adresinden ulaşılabilecek.                    

TURGAY BAŞYAYLA KONSERİ

Atölyeler, yarışmalar, etkinlikler, şovlar ve konserlerin olacağı GastroAfyon Festivali hem damakları hem de gönülleri şenlendirecek. 29 Eylül’de kortej ve açılış töreni ile başlayacak festival kapsamında gastronomi alanında ünlenmiş Hazer Amani, Cüneyt Asan gibi isimler önemli programlara imza atacak. Aynı zamanda sanatçı Turgay Başyayla’da konser vererek festival coşkusuna ortak olacak. 


  • Çarşamba 22.4 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı