• BIST 100

    10561,53%2,34
  • DOLAR

    32,25% -0,07
  • EURO

    34,99% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2477,57% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3972,51% 0,54

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR

GÜNDEM 30.04.2024 18:22:15 0
EMEK EN YÜCE DEĞERDİR

"EMEK EN YÜCE DEĞERDİR"

 

Belediye Başkanımız Burcu Köksal 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolasıyla kutlama mesajı yayınladı.1 Mayıs tarihinin emekçilerin, birlik ve dayanışmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayan en özel kazanımlardan biri olduğuna dikkat çeken Başkanımız Burcu Köksal, “Bizler için, alın teri ve emek en yüce değerdir. İnsana insan olarak değer veriyor, emeğe ve alın terine fazlasıyla saygı duyuyoruz. 1 Mayıs birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, hukukun, demokrasinin, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür" diye konuştu.

İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN HAKLARI KORUNMALI

İşçi ve emekçinin haklarının korunmasının önemine dikkat çeken Başkanımız Burcu Köksal; "Ülkemizde ne yazık ki işgücü ucuzlamış, çalışanın hakkı masada kalmıştır. Ailesini geçindirmek ve evine ekmek götürmek için çaba gösteren emekçilerimizin daha rahat koşullarda, hakkını alarak yaşaması ulaşmak istediğimiz hedefler arasındadır.

Asgari ücreti asıl ücret hâline getirmek isteyen anlayışın yanlışlığını biliyoruz, görüyoruz. İşçi, memur, kadrolu, sözleşmeli, beyaz yaka, mavi yaka tüm emekçi kesimlerin yüksek enflasyon karşısında ezildiğini biliyoruz." dedi.

ÖRNEK BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATIYORUZ

Başkanımız Köksal, Afyonkarahisar Belediyesi'ndeki işçi ve emekçilerin de haklarını koruyacağını belirterek "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerden önce söz verdik; Belediye çalışanlarımızın maaşlarını iyileştiriyoruz. Umarım ki Belediyemizin bu uygulamasının örnek oluşturacaktır. Afyonkarahisar Belediyesi olarak bütün çalışma arkadaşlarımız ile çok büyük bir aileyiz. 'Ben sen yok, biz varız' diyerek şehrimize var gücümüzle hizmet üretmeye çalışacağız. Oluşturduğumuz bu güçlü aile bağı sayesinde Cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklara en güzel hizmetleri kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız.

Bu vesile ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor; tüm emekçi kardeşlerimizin eşit işte eşit ücret aldığı, kazandığı para ile ay sonunu getirebildiği, tüm sosyal haklarının titizlikle korunduğu ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği günlere ulaşmayı diliyorum" ifadelerini kullandı.


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
belediye365.com

  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı