• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Kadına Yönelik Şiddete Dur Demek Gerek

Kadına Yönelik Şiddete Dur Demek Gerek

SAĞLIK 20.03.2024 11:16:09 0
Kadına Yönelik Şiddete Dur Demek Gerek
Adalet Fakültesi Hukuk Bölümü Müşaviri Sultan Akseki Bozok, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yasaların işlevselliği ve önemi üzerine bir konuşma yaptı. Bozok, 6284 Sayılı Kanun'un kadınların şiddet mağduru olmaları durumunda nasıl koruma altına alındıklarını ve bu konuda atılan adımların kritikliğini anlattı.

Kadına yönelik şiddetin, yalnızca bireysel bir sorun olmadığını, toplumsal bir sorun olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Bozok, bu kanun sayesinde kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi, var olan şiddetin sonlandırılması ve mağdurların korunmasına yönelik tedbirlerin hayata geçirildiğini belirtti.

Bozok'un vurguladığı gibi, 6284 Sayılı Kanun kapsamında, şiddet uygulayan veya uygulama tehlikesi bulunan kişilere karşı çeşitli yaptırımlar ve önleyici tedbirler bulunuyor. Şiddet gören kadınların korunması ve desteklenmesi noktasında yasal düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizen Bozok, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında bu tür yasaların kilit bir rol oynadığına işaret etti.

Bu kanunun şiddet mağduru kadınlar için acil koruma kararı alabilme, barınma ve danışmanlık gibi bir dizi destekleyici hizmet sunulmasına yönelik hükümleri içerdiğine dikkat çeken Bozok, konunun kamuoyunda daha fazla farkındalık yaratılması gerektiğini vurguladı.

Koruyucu ve önleyici tedbirlerin yanı sıra, şiddet mağdurlarının topluma adaptasyon sürecinin de hukuki düzenlemelerle desteklenmesinin öneminin altını çizen Bozok, toplumun bu konuda duyarlı ve bilinçli olması gerektiğine dair görüşlerini paylaştı.

#KadınaYönelikŞiddet #6284SayılıKanun #KadınaŞiddetleMücadele #ToplumsalCinsiyetEşitliği #KadınHakları #Farkındalık

Haber Kaynak : sezai.org.tr
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu