• BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2406,93% -1,14
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72

Osman Kaplan ve Ali Uysal Milli Takıma Seçildi!

Osman Kaplan ve Ali Uysal Milli Takıma Seçildi!

SPOR 17.04.2024 17:28:44 0
Osman Kaplan ve Ali Uysal Milli Takıma Seçildi!
Osman Kaplan ve Ali Uysal Milli Takıma Seçildi! 13-17 Nisan 2024 tarihleri arasında Sivas'ta yapılan Güreş U15 Türkiye Şampiyonası'nda derece alan iki sporcu Milli takıma seçildi. Müsabakalara Afyonkarahisar Sporcu Eğitim Merkezi ve Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi Müdürlüğü'nde eğitim gören 11 sporcu katıldı. 48 kiloda Serbest stilde mindere çıkan Osman Kaplan rakiplerine karşı üstünlük göstererek altın madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Şampiyonu Osman Kaplan bu sonuçla doğrudan Avrupa Şampiyonası'nda milli forma giyerek ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Aynı müsabakada Afyonkarahisar Sporcu Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde eğitim gören ve aynı zamanda Afyonkarahisar Belediyesi Yüntaş Spor Kulübü sporcusu olan Ali Uysal da serbest stilde 68 kiloda mindere çıktı. Uysal, yaptığı karşılaşmalarda sonuç olarak ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Uysal bu sonuçla milli takıma seçildi ve Avrupa Şampiyonası'nda milli forma giyebilmek için Avrupa seçmelerine katılacak.

Sporcuları ve antrenörlerini tebrik eden Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Genç güreşçilerimiz, turnuva boyunca kıyasıya mücadele ederek rakiplerini geride bıraktı ve hak ettikleri zafere ulaştı. Bu başarıyla milli takıma seçilen Osman Kaplan ve Ali Uysal bizi gururlandırdı. Bundan sonraki müsabakalarda da ülkemizi temsil ederek yeni zaferler yaşatacaklarına inanıyoruz" dedi.

Sporcuların başarısının ekip çalışmasının meyvesi olduğunu belirten Afyonkarahisar TOHM Antrenörü Şakir Bozkurt, "Bu başarı, sporcularımızın, antrenörlerimizin ve ailelerin gayretli çalışmalarıyla elde edildi. Bu yıl Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalya almak istiyoruz. Bunun için de çalışmalara devam edeceğiz" ifadesinde bulundu.

Genç milli sporculara ve onları yetiştiren antrenörleri Şakir Bozkurt'a başarılar dileriz. #Güreş #MilliTakım #OsmanKaplan #AliUysal #Spor

Haber Kaynak : sezai.org.tr
  • Salı 20.9 ° / 8.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.4 ° / 8 ° false