• BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14

Afyonkarahisar'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı.

Afyonkarahisar'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı.

GÜNDEM 23.04.2024 16:38:32 0
Afyonkarahisar
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin açılışıyla Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Afyonkarahisar'da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda gerçekleşen kutlama törenine Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcıları Uğur Kolsuz, Mehmet Keklik, Fatih Topuz, Betül Büyükkılıç, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şehit Şükrü Karadirek Ortaokulu öğretmeni Emel Aksu yönetimindeki müzik korusu, 23 Nisan şarkılarından oluşan bir konser verdi. Merkez TOKİ İlkokulu öğretmeni Hesna Çetin yönetimindeki halk oyunu gösterisi ise büyük bir ilgiyle izlendi. Yavuz Selim İlkokulu öğrencisi Muhammed Yasir Bayram'ın okuduğu "23 Nisan" şiirinin ardından Ataköy İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri Dilek Kahraman yönetiminde bir halk oyunları gösterisi sundu.

Kutlama etkinliklerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan geleneksel çocuk oyunları etkinliği de büyük ilgi gördü. Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, çocuklarla birlikte topaç, seksek ve ip atlama gibi geleneksel oyunları oynadı. Merkez TOKİ İlkokulu öğrencisi Buse Mina Gökcek'in "Bizim Bayramımız" adlı şiiri okunmasının ardından ödül töreni düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Cumhuriyetin Kazanıldığı Topraklarda 23 Nisan" adlı resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından verildi. Kutlamalar, ödül töreninin ardından sona erdi.

#23Nisan #UlusalEgemenlikveÇocukBayramı #Afyonkarahisar #TBMM #GaziMustafaKemalAtatürk

Haber Kaynak : sezai.org.tr
  • Cuma 20.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 12.2 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı