• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Umutsuzluk yaymak yerine umudu yeşertmek zorundayız

CHP Milletvekili Aday Adayı Anıl Halis Akar; “Biz umutsuzluk yaymak yerine umudu yeşertmek zorundayız. Bu ülkenin umudu Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu ülkenin umudu Millet İttifakıdır” dedi.

SİYASET 20.03.2023 02:26:00 0
Umutsuzluk yaymak yerine umudu yeşertmek zorundayız

Yüksek Mimar Anıl Halis Akar, bugün Cumhuriyet Halk Partisi binasında düzenlediği basın toplantısı ile Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Çok sayıda partilinin hazır bulunduğu basın açıklamasında Halis Akar şunları söyledi: “Bugün benim için en mutlu olduğum gün. Ana ocağı ve baba ocağım, çocukluğumdan bu yana ailecek emek verdiğimiz, Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarımla birlikte olmanın gururunu yaşamaktayım.

Büyük zaferin meşalesinin yandığı Afyonkarahisar da Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını sizlerden alacağım güç ve enerji ile göklere dikeceğiz. İnşallah. İşte bu yüzden partili büyüklerimin talebi üzerine ben bu davaya elimi değil başımı, gövdemi koymaya geldim. Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı olarak destek ve dualarınızı almak için huzurunuzdayım.

Sandıklı İlçesinde Anadolu Lisesi bitirdikten sonra İstanbul Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdim. Haliç Üniversitesinde yüksek lisansımı tamamladım. Şu anda da Yakın Doğu Üniversitesinde Doktora çalışmalarına devam ediyorum. 11 yıl Türkiye’nin en başarılı belediyesi olan Kadıköy Belediyesinde görev yaptım. İstanbul Mimarlar Odası Yönetiminde 2 dönem görev aldım. Şuhut Kültür Dayanışma Derneğinde 2.Başkanlık yaptım. 

Sözlerime başlarken cesur yürekli yol arkadaşlarım diye seslendim sizlere…

Böylesi bir zamanda baskı ve yasakların tavan ettiği, tek adam yönetiminin hüküm sürdüğü bir dönemde Cumhuriyet Halk Partili olmak mangal gibi yürek ister İşte siz cesur yürekler huzurunda saygıyla eğiliyorum.

21 yıldır yaşanan olayları hepimiz biliyoruz. AKP İktidarı çiftçiyi perişan etti. Esnafları batırdı. Tüccarı bankaların kapısına mahkum etti. Her üniversite mezunu üç gencimizden biri işsiz kaldı. Emeği ile geçinen dar gelirli perişan oldu. Emekliye bir dokun bin ah işit.

Yakın zaman çok şiddetli depremler yaşadık. Yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet diliyorum. Deprem bölgesine gittim. Oradaki acı tabloyu bizzat gördüm. Denetimsizlik vurdumduymazlık ve liyakatsızlık sonucu binlerce yurttaşım yaşamını yitirdi. Hepsine Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

Biz umutsuzluk yaymak yerine umudu yeşertmek zorundayız. Bu ülkenin umudu Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu ülkenin umudu Millet İttifakıdır. Bu ülkenin umudu Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Millet İttifakında yer alan dostlarımızla birlikte bu iktidara son vermenin zamanı geldi artık.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakından çıkan projelerimizi kapı kapı, sokak sokak gezerek anlatmak zorundayız. Karanlığın sonrası aydınlıktır. Ben bir genç olarak çocuklarımızın geleceğini aydınlatmaya, karanlığa karşı bir mum yakmaya yola çıktım. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayımız, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun izinde inşallah bu yolu başarıyla tamamlayacağız.

Karanlığı aydınlığa çevirmeye var mıyız? Cumhuriyet Halk Partisini Afyonkarahisar’da birinci parti etmek için gece gündüz kar çamur demeden çalışmaya var mıyız? Millet İttifakını İktidar yapmaya hazır mıyız? Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı - Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmaya hazır mıyız?

Dünya Lideri, Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Milletin İstiklalini yine milletin azmi ve kararı kurtaracaktır. Şimdi söz sizde. Şimdi söz hepimizde. Unutmayın ki tarihin en güzel yerinde son sözü hep inananlar ve direnenler söyler."


  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli